Cokoliv, co o filmu řeknu na něj nezmění názor, prohlásil scenárista filmu o tmavém Supermanovi


Ta-Nehisi Coates se rozpovídal o novém filmu.

Jako scenáristu pro film o Supermanovi tmavé pleti si společnost Warner Bros. vybrala Ta-Nehisi Coates. A jak asi víte, ozvalo se, bez ohledu na to, že v komiksech Supermanová jiného etnika existují, dost kritických hlasů.

Pokud ale jde o Ta-Nehisi Coates, tak ten si je vědom toho, že ať už řekne cokoliv, tak to nebude mít velký dopad:

"Nic, co řeknu by nebylo nápomocné. Absolutně nic. Nic, co řeknu nevylepší to, jak bude film nakonec přijat. Jedna věc je pro mě důležitá: Chci, aby lidé měli své vlastní osobní zkušenosti s uměním a nechci do toho vstupovat. Nechci, aby naslouchali mně. Nechci, aby mě viděli. Chci, aby viděli to, co nakonec vytvořím. Žijeme v době, což je způsobeno tím, že máme sociální média a můžeme toho spoustu sdílet, kdy máte nutkání nechat fandy nahlížet do procesu toho, pokud něco vytváříte... Obávám se, že bych nebyl férový k umění. Prostě se děsím toho, že bych nezáměrně zasel myšlenky do lidských myslí."

Scenárista očividně nebude jedním z těch tvůrců, kteří budou na každém kroku hlásat, jak je pyšný na své dílo a že to bude megasupergiga pecka. Chce nechat lidi, aby si vytvořili vlastní názor bez ohledu na to, co si o projektu myslí jeho tvůrci. 

Je to svěží přístup, speciálně pak s ohledem na to, že půjde o film, který jistě bude někteří hodnotit přísným okem. 

Datum premiéry zatím stanoveno nebylo.

Zdroj: Polygon, DC Comics (úvodní obrázek)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat