Rozhodnutí Marvelu by podle některých mohl vést ke zhroucení komiksového byznysu


 Zní to dramaticky. 

Stejně jako mnoho jiných odvětví i komiksová branže to v poslední době kvůli covid-19 neměla lehké a tak došlo k různým změnám například v případě distribuce. A teď se Marvel rozhodl udělat v tomto ohledu něco, co někteří označují za možný začátek konce komiksového odvětví, jak ho známe. 

Společnost Marvel Entertainment po téměř čtvrt století ukončila spolupráci s firmou Diamond Comic Distributors, která se stará o distribuci komiksů a ozývají se hlasy, že to možná otřese komiksovým světem jako máloco jiného. 

Marvel má nového partnera Penguin Random House Publisher Services, který začne zajišťovat distribuci od 1. 10. 2021 s tím, že má řada komiksových obchodů obavy, že nebude schopna uzavřít smlouvy se stejnými, nebo podobnými podmínkami jako v případě Diamond Comic, což by mohl být velký problém především v případě malých prodejců, kteří počítají každý dolar a na jedné straně si nemohou dovolit přijít o komiksy od Marvelu, na druhé straně platit distributorovi víc.

Kromě toho to samozřejmě může zasáhnout i čtenáře komiksů, protože by se v některých obchodech nemusely dál objevovat jejich oblíbené tituly, případně by v tom nejhorším případě mohlo dojít k uzavření některých prodejen.

Nezbývá, než doufat, že se situace vyřeší tak, aby z toho těžil Marvel, distributor, fandové i prodejci, ale asi to zabere nějaký čas a dost energie. 

Zdroj: THR, Marvel Comics (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat