Pět nejlepších věcí na WandaVision a co znamenaly potitulkové scény v závěrečné epizodě?

Seriál skonči a nabídl hromadu skvělých věcí. POZOR, SPOILERY!!!

První (a zřejmě i jediná) řada prvního původního marvelovského seriálu WandaVision, který vznikl pro streamovací službu Disney+ je za námi a byla skvělá. Informace o tom, že půjde o dosud nejpodivnější marvelovský projekt nelhaly, ale byť WandaVision nabídla hodně originální pojetí, současně nešetřila ani tím, co máme na marvelovkách rádi. Hromada pomrknutí na komiksové fandy, zajímá camea, propojení s dalšími projekty od Marvelu, epická výprava... a takhle by se dalo pokračovat dál a dál. A co se nejvíc líbilo nám?

Darcy Lewis (Kat Dennings), Jimmy Woo (Randall Park) a Monica Rambeau (Teyonah Parris)

Ve WandaVision se kromě hlavních hrdinů objevilo několik dalších postav z předchozích projektů od Marvelu a to včetně dvou zábavných postav v podobě Jimmyho Woo z filmů Ant-Man a Darcy Lewis z filmů Thor a navíc tentokrát již dospělá Monica Rambeau z Captain Marvel (2019)

Zdroj: Disney+/Marvel Studios

A byť se původně mnozí domnívali, že v případě Darcy a Jimmyho půjde jen o camea, tak to byl omyl, oba měla v ději výrazný prostor a bylo to rozhodně fajn. Oba byli zábavní (respektive ještě zábavnější než si je pamatujeme), ovlivnili dění (i když Darcy by si v závěrečné epizodě zasloužila víc prostoru) a chemie mezi nimi fungovala skvěle. A mimochodem, gratulace Darcy k tomu, že se z ní stala doktorka astrofyziky. 

Co se týče Monicy, tak ta se na rozdíl od filmu Captain Marvel objevila v dospělé formě a jak se předpokládalo, získala schopnosti a pomalu se z ní stává superhrdinka, stejně jako v komiksech, kde je známá jako další Captain Marvel, Photon a pod několika dalšími pseudonymy. Zatím jsme viděli jen náznaky jejích schopností, ale postava bude součástí i druhé Captain Marvel (premiéra 10. 11. 2022), kde se určitě ukáže, co skutečně umí.

Camea

Zdroj: Marvel Studios/Disney+

Jak je u marvelek zvykem, tak i v případě WandaVision jsme se dočkali cameo rolí a tou asi nejpřekvapivější (pokud tedy nevyhledáváte každou informaci o natáčení, protože v tom případě to překvapení nebylo) byl Evans Peters jako Pietro Maxiomoff/Quicksilver. 

Jak asi víte, v Marvelovském filmovém universu Quicksilvera ztvárňoval Aaron Taylor-Johnson, Evans ho hrál v x-menovských filmech od Foxu, které nejsou součástí Marvelovského filmovéhou universa.

Šlo tak o zatím největší připomenutí toho, že Marvel získal zpět práva na X-Meny a další postavy poté, co Disney (patří mu i Marvel) koupil společnost Fox. Co ale nebylo ideální, bylo odhalení toho, kdo Pietro ve skutečnosti je, to se tvůrcům úplně nepovedlo.

Agatha Harkness (Kathryn Hahn)

Zdroj: Marvel Studios/Disney+

V seriálu se představila postava Agnes (Kathryn Hahn), která byla nejdříve popisována jako hlučná sousedka. Ale poměrně brzy se objevily spekulace o tom, že by mohlo jít o někoho jiného a to Agathu Harkness, čarodějku, která pamatuje už doby čarodějnických procesů v Salemu a v komiksu byla mentorkou Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Ovšem poté, co Agatha vymazala Scarlet Witch vzpomínky, aby ji ochránila před bolestí ze ztráty dětí, Scarlet Witch ji v návalu vzteku zabila. 

V seriálu byla dějová zápletka s Agathou jiná, ale také parádní a zábavná a Kathryn Hahn se téhle role ujala na výbornou a zvládala skvěle obě polohy téhle postavy. Jak zábavnou sousedku, tak velmi mocnou záporačku a doufejme, že jsme ji neviděli v téhle roli naposledy.

Konečně Scarlet Witch 

Zdroj: Marvel Studios/Disney+
Když už jsme u chvály hereckých výkonů, tak si ji bezpochyby zaslouží i Elizabeth Olsen, která odvedla výtečnou práci. A pojí se s ní i další skvělá věc, konečně Wanda Maxiomoff přijala nejen jméno Scarlet Witch, ale také její vizáž. 

Jinak řečeno, Scarlet Witch se předvedla ve své celé kráse, tedy v kostýmu s legendární čelenkou a bylo také odhaleno to, že Scarlet Witch je nejen potenciálním původcem zkázy lidstva, ale také má magické schopnosti. Vlastně bylo řečeno, že je mocnější než Sorcerer Supreme, což je obvykle nejmocnější mág daného světa/dimenze (na Zemi je to Doctor Strange).

Potitulkové scény

Typickou věcí pro marvelovky jsou potitulkové scény. Ty nebyly obsaženy v každé z devíti epizod, ale v několika ano a v podstatě vždy přišly s něčím zajímavým, jako například s White Visionem (Paul Bettany). 

Hned dvě potitulkové (mimochodem, nevybavuji si jiný seriál, který by měl tak dlouhé titulky) scény byly v závěrečné deváté epizodě nazvané The Series Finale. V první potitulkové, respektive mezititulkové scéně se ukázalo, že jedna z policistek je ve skutečnosti Skrullem, který informoval Monicu Rambeau, že se s ní ve vesmíru chce setkat přítel její matky a byť nebyl jmenován, šlo samozřejmě o odkaz na Nicka Furyho (Samuel L. Jackson). 

Ve druhé scéně jsme viděli Wandu v opuštěné chatě, kde seděla na zápraží, ale poté jsme zamířili dovnitř domu, kde byla Scarlet Witch, respektive její astrální projekce, která studovala Darkhold, což je Kniha hříchů, kterou už jsme mohli vidět v marvelovských seriálech Runaways nebo Agents of S.H.I.E.L.D.

Scarlet Witch očividně tuhle knihu černé magie studovala proto, aby pochopila své schopnosti a během čtení zaslechla hlasy svých dětí. Je tak jasné, že o nich neslyšíme naposledy.

Jak se seriál WandaVision líbil vám?


Zdroj: Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat