WandaVision: Kdo je vlastně tajemná postava, která "může za všecho"?


 Tak kdo to je? POZOR, VELKÉ SPOILERY!!!

V aktuální sedmé epizodě výtečného marvelovského seriálu WandaVision bylo opět nabídnuto velké překvapení. Tedy překvapení pro ty, kteří pozorně nesledují dějí kolem seriálu, protože se o tom už delší dobu spekulovalo. 

Jestliže ale nejste těmi, kteří vyhledávají každou informaci o natáčení téhle seriálové parády, tak vás jistě zaskočilo, že milá sousedka Wandy (Elizabeth Olsen) a Visiona (Paul Bettany) Agnes (Kathryn Hahn) je ve skutečně někdo jiný a to postava jménem Agatha Harkness, která má očividně superschopnosti. Vlastně bylo odhaleno, že je tak mocná, že dokáže ovládat někoho, jako je Wanda, což rozhodně není jednoduchý úkol.

Katheryn Hahn jako Agatha Harkness (zdroj: Disney+/Marvel Studios)

A kdo je vlastně ona Agatha? Poprvé se objevila v komiksu Fantastická čtyřka v roce 1970 a jejími tvůrci jsou dvě komiksové legendy Stan Lee a Jack Kirby. A přestože ve WandaVision to vypadá, že je Agatha záporačka (něco mi ale říká, že to nebude tak černobílé), tak v komiksu jde o obvykle kladnou postavu. 

V první řadě působila jako chůva pro Franklina Richardse, syna Mr. Fantastica a Invisible Woman z Fantastické čtyřky. A nejen, že Agatha se ukázala být skvělou chůvou nejen proto, že byla pečlivá a starostlivá, ale také proto, že dokázala svého svěřence ochránit před nebezpečím, protože je velmi mocná kouzelnice.

Vlastně je jednou z původních čarodějnic z dob procesů ze Salemu na konci sedmnáctého století a jako kouzelnice se rozhodla pomáhat lidem s magickými schopnostmi, kdy jednou z nich byla také Scarlet Witch, kterou Agatha učila používat mystické talenty. 

Ovšem, byla to právě Scarlet Witch, kdo zabil Agathu. Poté, co Wanda přišla o své děti, Agatha jí vymazala paměť, aby ji ochránila před touto bolestnou ztrátou. Když to ale Wanda zjistila, rozzuřila se a v návalu vzteku Agathu zabila. 

Dá se tušit, že v seriálu bude příběh Agathy trochu jiný, ale očividně jde i v seriálu o mocnou postavu, které není cizí magie. A stále je možné, že očarovala Wandu proto, aby ji chránila, ne proto, aby ji ublížila. To se ale asi dozvíme ve zbývajících dvou dílech, které budou nabídnuty vždy v pátek.

Zdroj: CV, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat