Proč jednotlivé díly seriálů jako WandaVision vycházejí po týdnu a ne najednou?


Režisér WandaVision Matt Shakman rozhodnutí hájí.

Průkopník streamovacích služeb Netflix má několik es v rukávu a jedním z nich je také to, že v 99 % případech uvolňuje jednotlivé řady seriálů najednou. Fandové tak nemusejí čekat týden na další díly, což je rozhodně velké plus a diváci se mohou sami rozhodnout, v jakém tempu budou seriály sledovat. 

Streamovací služba Disney+ na to jde ale jinak, seriály nabízí stylem, na který jsme zvyklí z klasických televizí - každý týden jeden díl. A ne všichni jsou z toho nadšení. Ovšem, režisér marvelovské série WandaVision (během premiéry byly uvolněny první dva díly, další budou zveřejňovány po týdnu) Matt Shakman tohle rozhodnutí obhajuje:

"Miluji myšlenku zveřejňování týden za týdnem. Zhlédnutí najednou tu má své místo, to bezesporu, ale je tu něco zajímavého na tajemství - speciálně u seriálů jako WandaVision - kdy lidé mohou přemýšlet o tom, co viděli a přijít s vlastními teoriemi a rostou tak očekávání. Velmi dobře to fungovalo v případě The Mandalorian, očividně to velmi dobře fungovalo v případě Hry o trůny - seriálu, na které jsem pracoval - a je vzrušující něco vypustit a nechat lidi, aby se tím zabývali a přišli s vlastními teoriemi."

Ano, je to svým způsobem logické vysvětlení, ale stejně odhaduji, že by většina lidí byla raději, pokud by nemuseli čekat na další díly. Nebo se pletu?

Zdroj: ET Online, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat