Režisér Temného rytíře není vůbec (ale vůbec) nadšený, že budou filmy k vidění v kinech i na streamovacích službách


 Christopher Nolan není fanda tohoto nápadu.

Nedávno se objevila pro diváky velmi zajímavá informace, společnost Warner Bros. se rozhodla, že všechny velké filmy, které plánuje na příští rok, uvede ve stejný den v kinech a na své streamovací službě HBO Max, což je dobrá zpráva pro fandy, protože budou mít na výběr, ale pro kina to úplně ideální není. 

SOUVISEJÍCÍ: MATRIX 4, THE SUICIDE SQUAD I GODZILLA VS KONG BUDOU K VIDĚNÍ VE STEJNÝ DEN V KINECH I NA STREAMOVACÍ SLUŽBĚ

Na druhou stranu, s nejistou situací, kterou způsobila pandemie covid-19, není divu, že Warner Bros. zkouší různé přístupy, jak uspět. Ne všichni filmaři jsou z toho ale nadšení. Například Christopher Nolan z toho v sedmém nebi rozhodně není. Jen pro informaci, jeho nedávný film Tenet (2020), který spadá pod Warner Bros., finančně příliš neuspěl:

"Někteří z našich největších filmařů z branže a nejdůležitějších filmových hvězd šli minulou noc do postele s myšlenkou, že pracují pro nejlepší filmové studio a probudili se s tím, že zjistili, že pracují pro nejhorší streamovací službu. Warner Bros. mělo neuvěřitelné soukolí, které umožnilo dostat práci filmařů všude, jak do kin, tak do domovů a oni to v současné chvíli rozebírají. Nechápou, o co přicházejí. Jejich rozhodnutí nedává z ekonomického pohledu žádný smysl a i náhodní investoři z Wall Street znají rozdíl mezi poruchou a nefunkčností."

Jestli má Nolan pravdu, to ukáží následující měsíce, respektive už týdny, protože 25. 12. 2020 Warner Bros. zveřejní Wonder Woman 1984 jak v kinech, tak na HBO Max. Mimochodem, mateřská společnost Warner Bros. WarnerMedia reagovala na slova Nolana tím, že právě neuspokojivé výsledky Tenetu ukázaly, že situace ještě není tak dobrá, aby byla znovu otevřena kina a je tak nutné najít novou strategii.

Zdroj: THR, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat