Zpěvák Akon hodlá v Senegalu vybudovat město inspirované marvelovskou Wakandou

 


Potřebuje na to šest miliard dolarů.

Netřeba asi připomínat, co je Wakanda. Jde o fiktivní africké království, které je domovem Black Panthera. Na jednu stranu jde o zemi, která silně respektuje své tradice, na tu druhou se jedná o extrémně technologicky vyspělý stát. 

A jak jsme viděli v komiksech nebo Marvelovském filmovém universu, je to obrazově velmi lákavé místo. Toho si je vědom i zpěvák Akon, který přišel s nápadem vybudovat město jménem Akoncity, které by se inspirovalo právě u Wakandy.

SOUVISEJÍCÍ: WHOOPI GOLBERG NAVRHUJE DISNEYMU, ABY VE SVÝCH PARCÍCH NABÍDL I ATRAKCE INSPIROVANÉ WAKANDOU

Jako místo, kde by mělo Akoncity vzniknout, si vybral Senegal a dle všeho potřebuje na vybudování 6 miliard dolarů, což je astronomická částka, ale zdá se, že se podařilo na projekt získat už zhruba třetinu a s ohledem na to, že se aktuálně (bohužel je důvodem smrt představitele Black Panthera Chadwicka Bosemana) zvedl zájem o Wakandu, se pozornost investorů určitě ještě zvýší. 

Samozřejmě je ale k šesti miliardám ještě daleko a těžko říct, zda se je povede zajistit. Nicméně, třeba se Wakanda objeví v zábavních parcích od Disneyho, což navrhla herečka Whoopi Goldberg.

 

Zdroj: CB, Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat