Marvelovský temný hrdina Moon Knight v komiksu zabil supermocného záporáka

Moon Knight se s tím nepáře.

Postavu jménem Moon Knight možná neznáte, ale poznáte. Chystá se jeho hraný seriál pro streamovací službu Disney+. A jde o zajímavého bojovníka proti zločinu. Často je přirovnáván k Batmanovi od DC, protože je to poměrně temná postava, která má vynikající vyšetřovací schopnosti a historii propojenou s mystickými silami, což se Batmanovi na první pohled příliš nepodobá, ale i on má občas pletky s magií a mystickými postavami. 

Zdroj: Marvel Comics
A právě Moon Knight v komiksu dosáhl velkého úspěchu, zabil jednoho z nejobávanějších záporáků. Řeč je o Mephistovi. Velmi mocný démon a tvůrce Ghost Ridera byl uvězněn v Hotelu Inferno v Las Vegas, ale Moon Knight byl přesvědčen o tom, že i z vězení spáchal Mephisto nepředstavitelné věci a skončilo to tak, že ho Moon Knight zabil. 

Navíc, poměrně zajímavým způsobem, použil k tomu Mjolnir posílený o mystické symboly, který udělal Mephistovi velkou díru do hrudníku, což ho zabilo. Ale ne úplně, jak byl Moon Knight upozorněn, tak Mephisto nemůže zemřít, protože jeho zlo nelze zničit, takže se dříve nebo později vrátí, ale aktuálně je minimálně jeho fyzická schránka zničena. 

Nebo určitě v komiksové sérii Avengers, kde právě ve 34. dílů došlo k této události. Co bude dál, to uvidíme, ale v minulosti se tvůrci nechali slyšet, že mají s Mephistem další plány.

Zdroj: Marvel Comics (úvodní fotografie), CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat