Disney údajně hodlá krotit své herce a tvůrce v kritice diváků, kterým se nelíbí větší rozmanitost

 


Důvodem jsou prý peníze.

V posledních letech se Disney více a více rozmanitý. A na tom rozhodně není nic špatného, svět je rozmanitý a není úplně ideální, aby drtivá většina postav v disneyovských projektech (včetně marvelovek a projektů z universa Star Wars) byli bílí muži. 

Naštěstí rozmanitost nabírá na obrátkách, ale samozřejmě se najde nemalé množství lidí, kterým se to nelíbí, což je jejich právo, pokud ale své názory vyjadřují slušně. 

Ovšem, pokud jde o některé herce a tvůrce, kteří se podílejí na projektech od Disneyho, ti se někdy do těchto nespokojenců pouštějí hodně rázně. Zaznívají tak slova jako "ufňukánci" nebo dokonce výrazy odkazující na rasismus.

Podle některých zdrojů ale Disney hodlá v tomto ohledu ubrat nohu z plynu a důvod je prý prostý - pokles tržeb. Podle statistik většinu diváků a také zájemců o komiksy, akční figurky a další předměty tvoří muži bílé pleti a šéfům společnosti Disney je jasné, že jejich urážení s tržbami zrovna nepomůže. 

Disney tak samozřejmě nestojí o útoky na výraznou skupinu případných zákazníků a tak podle některých lidí, kteří mají přehled v tom, co se ve společnosti děje, nebude tak tlačit na pilu, pokud jde o společenská témata v jeho projektech. 

Je na místě zmínit, že informace o tom, že Disney chce zvolit tuhle taktiku pocházejí od zdrojů, které nebyly jmenovány, což někdy může znamenat, že je to prostě jen vymyšlený "kec", ale popravdě by to nebylo překvapením, pokud by se Disney rozhodl vydat tímto směrem, protože například pokud srovnáme roky 2016 a 2018, tak tržby od zákazníků klesly o 16 % a to rozhodně není málo.

Zdroj: CosmicBook, TheWaltDisney, Disney (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat