Představitelka Valkýry prozradila, že v následující fázi Marvelovského filmového universa nás čeká mnohem větší rozmanitost postav

Čtvrtá fáze nabídne mnohem rozmanitější obsazení.

Marvel dlouho otálel s tím, aby nabídl rozmanitější postavy ve svých projektech, ale v posledních letech se jeho přístup mění (dočkali jsme se sólovky černošského superhrdiny nebo filmu ženské postavy) a bylo přislíbeno, že v tomto trendu bude Marvel pokračovat. Například v Eternals (premiéra 11. 2. 2021) bude homosexuální superhrdina a neslyšící superhrdinka a bude toho víc. Prozradila to představitelka Valkýry Tessa Thompson:

"...Protože pravdou je, že tyhle filmy jsou nabízeny globálně a to velkolepým způsobem a pokud v nich mohou být zastoupeni lidé různé barvy pleti, pokud v nich mohou být zastoupeni lidé s handicapem, pokud v nich mohou být zastoupeni lidé z LGBTQIA komunity, pak je to opravdu něco velkého. Jsou tu miliony a miliony lidí, speciálně pak mladých lidí, kteří chodí do kin. A myslím si, že pokud jim můžete ukázat někoho, kdo je jako oni, cítí, že něco znamenají. Speciálně pak v příběhových linkách komiksů jde právě o to především. Je to o tom, že naše odlišnosti z nás dělají někoho unikátního. Jsem opravdu nadšená z toho, že budeme posouvat hranice a já toho budu schopna i v roli Valkýry, protože je v komiksech spousta queer postav a měly by se objevit na stříbrném plátně."

Valkýra je opravdu v některých komiksových liniích lesbička/bisexuální, takže to, že i v případě filmové Valkýry bude ukázáno, že je bisexuální, není výmyslem filmařů a dá se souhlasit s tím, že i zástupci různých menšin by měli mít ve filmech zastoupení a netřeba se bát, rozhodně nehrozí, že by "vytlačili" heterosexuální mužské hrdiny. Různé statistiky ukazují, že ti stále hrají výrazně dominantní roli. 

Tessu jako Valkýru uvidíme ve filmu Thor: Love and Thunder 10. 2. 2022.

Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat