Joker: Je moc brutální, zakažte ho, žádali diváci v Anglii

Britským divákům v minulém roce nejvíc vadila komiksová sólovka.

Z DC komiksovky Joker (2019) se vyklubala až překvapivá hitovka (je to o to více překvapivé s ohledem na to, že Warner Bros. tvůrcům záměrně nabídlo omezený rozpočet a proslýchá se, že Jared Leto orodoval za to, aby film vůbec nevznikl).

Joker se dočkal hromady pochvalných reakcí, několik cen a tržeb, které překročily miliardu dolarů. Ovšem, ne každý byl z filmu nadšený. Důkazem toho je fakt, že podle organizace British Board Of Film Classification, která v Anglii rozhoduje o tom, jakou přístupnost budou filmy mít, si nejvíce lidí stěžovalo právě na Jokera:

"Několik lidí uvedlo, že jsme měli filmu udělit přístupnost od 18 let (ve Velké Británii byl film přístupný od 15 let, pozn. redakce) a to kvůli násilí a tónu filmu. Malé množství lidí mělo dojem, že měl být film zakázán. Ve filmu jsou scény s intenzivním násilím, které zahrnují bodání a střelbu, což je spojeno s detailními záběry krvavých zranění, nicméně nebyl kladen přehnaný důraz na způsobování bolesti nebo zranění tak, aby byla nutná přístupnost 18 let."

Upřímně je trochu překvapením, že lidem vadilo zrovna násilí v Jokerovi. Ano, určité momenty byly docela drsné, ale ve srovnání s některými jiným projekty to byl ještě slabý odvar. Na druhou stranu s ohledem na popularitu téhle komiksovky bylo asi očekávatelné, že se mezi tak velkým množstvím diváků, kteří dorazili do kin, našlo pár jedinců, kteří byly šokováni.

Zdroj: BBFC, Warner Bros. (úvodní fotografie)



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat