Christopher Nolan prý zakazuje na natáčení židle, aby se lidé neflákali. Schytal za to kritiku

Prozradila to herečka Anne Hathaway.

Christopher Nolan je velmi ceněným režisérem, jehož filmy obvykle sbírají jednu nadšenou reakci za druhou. A samozřejmě má tenhle tvůrce svůj styl práce, který zahrnuje i poměrně zvláštní věc, o kterou se podělila Anne Hathaway (zahrála si ve dvou filmech od Nolana a to Temný rytíř povstal a Instellar):

"Chris také nedovoluje židle. Pracovala jsem s ním dvakrát. Nedovoluje židle a jeho důvodem je to, že pokud máte k dispozici židle, pak se lidé posadí a pokud se posadí, tak nepracují. Tím mám na mysli to, že natáčí tyhle neuvěřitelné filmy, pokud jde o rozsahu a ambice a technickou zručnost a emoce. Vždy vzniknou dříve, než je v plánu a jsou levnější, než byl původní rozpočet. Myslím, že pokud jde o židle, tak na něco přišel."

Těžko asi předpokládat, že za kvalitu Nolanových filmů může především to, že na place nejsou židle, ale je to rozhodně zajímavý způsob, jak podpořit pracovní morálku. Ovšem, v online vodách se ozvalo dost lidí, kteří mají dojem, že podobný přístup prostě není to pravé ořechové a vlastně byly některé reakce tak negativní, že se k tomu vyjádřila i tisková mluvčí Nolana Kelly Bush Novak, která prohlásila, že režisér zakazuje na place telefony (a ne moc úspěšně) a kouření (velmi úspěšně), židle rozhodně ne a podle ní se vyjádření Anne týkalo režisérských židlí u monitorů ukazujících natáčení, protože nebyly potřeba, ale k žádnému zakazování židlí prý nedochází.

Nejbližším filmem od Nolana je Tenet, který bude mít premiéru 13. 8. 2020.


Zdroj: Variety, IndieWire, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat