Fantastická čtyřka: Režisér chtěl, aby hlavní hrdinka byla tmavé pleti, studio bylo proti

Josh Trank se rozpovídal o castingu. 

Režisér Josh Trank v roce 2015 uvedl novou verzi Fantastické čtyřky, ale jeho film očekávání nenaplnil (a to skoro vůbec). 

Nicméně, co se Joshovi musí nechat, je to, že minimálně v případě castingu se nebál experimentovat. Dočkali jsme se například toho, že byl Johnny Storm/Human Torch tmavé pleti (ztvárnil ho Michael B. Jordan). A Trank chtěl původně obsadit i do role jeho (v tomto případě nevlastní, v komiksu vlastní) sestry Susan Storm také černošskou herečku. To se ale podle něj příliš nelíbilo studiu Fox:

"V zákulisí se kvůli tomu vedly hodně kontroverzní rozhovory. Měl jsem velký zájem o černošskou Susan Storm a černošského Johnnyho Storma a černošského Franklina Storma (otec Susan a Johnnyho, pozn. redakce). Pokud jednáte se studiem v případě takto velkého filmu, všichni chtějí být otevření výběru hlavních hvězd. Ale když na to přišlo, tak jsem se setkal s poměrně výraznou odmítavou reakcí v případě obsazení černošské ženy do této role."

Dál Josh dodal, že když situaci zpětně hodnotí, tak lituje toho, že za to víc nebojoval, ale finální rozhodnutí nebylo v jeho rukou.

Těžko říct, co bude dál s Fantastickou čtyřkou. Práva drží aktuálně Disney/Marvel a zatím nejsou zprávy, že by se chystal nový film nebo seriál, ale dá se tušit, že se ho jednou dočkáme s ohledem na popularitu tohoto komiksového týmu.


Zdroj: FirstCut, Fox (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat