X-Men: Apokalypsa - Herečka popsala hodně podivné chování režiséra

Bryan Singer udělal během natáčení poměrně bizarní věc.

Bryan Singer je režisérem, který v roce 2000 odstartoval sérii filmů X-Men a stojí za jejími nejlepšími díly (kromě toho těžko říct, jak populární by byl komiksový žánr, pokud by Singer nepřišel s X-Meny), ovšem má na kontě také X-Men: Apokalypsa (2016), ke kterému bylo větší než malé množství výhrad.

A je možné, že důvodem pro nedoladěnost téhle komiksovky je také fakt, že nad ní Singer nedržel zase tak pevnou ruku. Alespoň to tak zní z vyjádření herečky Olivie Munn (Psylocke):

"Nikdy předtím jsem netočila tak velký film, jakým byli X-Meni. Nevěděla jsem, co je správné nebo špatné, ale věděla jsem, že bylo zvláštní, když mohl Bryan Singer odejít s tím, že prohlásil, že má problémy se štítnou žlázou. Místo toho, aby šel k doktorovi v Montrealu (natáčení filmu probíhala také v Kanadě, pozn. redakce), kde je [zdravotnictví] na velmi vysoké úrovni, tak řekl, že musí do Los Angeles. A byl pryč něco kolem 10 dnů, pokud si to vybavuji dobře. A řekl, 'Pokračujte. Točte.' Byli jsme na place, vybavuji si, že to byla velká scéna a vrátili jsme se z oběda a přišel jeden z Bryanových asistentů a ukázal nám zprávu. A v ní psal hercům, 'Hej lidi. Mám teď moc práce. Ale začnete točit beze mě.' A my na to, 'Dobře.' A nikdy jsem to nevnímala jako něco běžného, ale nevěděla jsem, že ostatní lidé si také nemysleli, že je to standardní. A oni jiní lidé byli také vysoce postavení lidé, kteří dělali rozhodnutí o tom, koho najímat."

Samozřejmě určitou práci mohl zastat pomocný režisér a další lidé ze štábu, ale rozhodně bylo zvláštní, že se Bryan sbalil a kvůli štítné žláze odcestoval do Los Angeles, když kanadské zdravotnictví je považováno za velmi precizní.

Není tak asi nakonec divu, že další film X-Men a to Dark Phoenix (2019) už na starosti nedostal, nicméně to zřejmě nebyl jediný důvod, Singer se také potýkal s obviněními ze sexuálního obtěžování. Od Foxu tak nebylo překvapením, že najalo někoho jiného a to dlouholetého producenta a scenáristu komiksových filmů Simona Kinberga, který ale během svého režijního debutu moc parády nenadělal, Dark Phoenix není vysloveně hrozným, ale ani extrémně povedeným filmem.



Zdroj: Variety, Fox (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat