Zemřel představitel Tříoké vrány ze Hry o trůny, padoucha z Flashe Gordona nebo krále z Barbara Conana Max von Sydow

Max von Sydow se dožil 90 let.

Švédský herec Max von Sydow má na kontě velké množství projektů, v jeho profesním životopise najdete více než stovku různých filmů a seriálů ať už evropské, tak americké produkce.

Maxovi rodiče sice působili jako učitelé, ale jejich syn se rozhodl vydat jinou cestou a zaměřil se na herectví, které také studoval.

Mezi jeho první filmové úspěchy patří film Sedmá pečeť (1956), následovalo několik dalších evropských projektů a v roce 1960 se pak Max představil americkému publiku a to ve filmu Největší příběh všech dob.

Byť film nebyl jednoznačným úspěchem, Maxova kariéra se velmi dobře rozjela. Objevil se ve filmech jako Vymítač ďábla (1973), Barbar Conan (1982), Duna (1984) nebo Čas probuzení (1990).

Hraní se herec nevyhýbal ani v pokročilejším věku, pamatovat si tak můžete třeba ze sci-fi Minority Report (2002) nebo Star Wars: Síla se probouzí (2015) a zmíněn musí být samozřejmě seriál Hra o trůny, kde si zahrál Tříokou vránu.

Za role ve filmech Pelle Dobyvatel (1988) a Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2002) byl pak nominován na Oscara.

Mimochodem, Max ztvárnil ústředního padoucha Minga ve filmu Flash Gordon (1980), který se nejprve recenzentům zrovna nelíbil (později se ale stal kultovním), nicméně herec se nechal slyšet, že si natáčení velmi užil.

Max von Sydow zemřel ve věku 90 let a to 8. 3. 2020. Oznámila to jeho rodina.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat