Fandové zuří, Avengers: Endgame nedostali Oscara za digitální triky

Cenu si odnesl válečný film 1917.

Je to jen pár hodin, co proběhlo slavnostní předání Oscarů za rok 2019. Jedním z nominovaných byla i velkolepá komiksová podívaná Avengers: Endgame (2019), která se ale bez ohledu na to, že se Disney snažil Akademii filmového umění a věd přesvědčit o tom, aby zvážila film ve více kategoriích, odnesla pouze jednu nominaci a to za nejlepší vizuální efekty.

Ovšem, ani v tomto případě to nevyšlo a cenu získalo válečné drama 1917 (2019). Jde bezesporu o zajímavý projekt, který boduje díky tomu, že vypadá, že byl natočen v rámci jednoho záběru, ale mnozí lidé jsou rozčarováni (mírně řečeno), že nevyhráli právě Avengers. 

Což je docela pochopitelné s ohledem na to, že byť některé triky nebyly úplně vypilované, tak šlo o epickou podívanou, která předvedla v plné síle kouzla expertů na digitální triky. 

Není tak divu, že se ozývají hlasy, že byli Avengers "okradeni". Někteří diváci prohlašují, že si 1917 rozhodně zaslouží ceny za kameru a zvuk (které film získal), ale za triky měla podle nich být odměněna Endgame. 

Co myslíte vy, zasloužili by si Avengers: Endgame cenu za vizuální efekty? 


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat