Za to, že je Marvelovské filmové universum tak úspěšné, vděčíme třem lidem, prozradil šéf Marvelu

Kevin Feige prozradil, kdo stojí za úspěchem MCU.

Popularita Marvelovského filmového universa, které je nejúspěšnějším filmovým/seriálovým světem vůbec, je často přičítána Kevinu Feige, který působil jako prezident Marvel Studios (ta dohlížela na filmy) a aktuálně je kreativním šéfem Marvelu a bude mít na starosti i seriály.

A tak trochu se občas zapomíná na to, že nebýt komiksů, žádné Marvelovské filmové universum by nebylo. Nicméně, Kevin Feige si je toho vědom:

"Myslím si, že klíčem k úspěchu byli Stan Lee a Jack Kirby a Steve Ditko a další spousta autorů a umělců, kteří vytvořili neuvěřitelný svět během více než 50 let. Pokud jde o Joea Simona a Jacka Kirbyho, kteří vytvořili Kapitána Ameriku, je to dokonce osmdesát let. Je to neuvěřitelné a domnívám se, že jednou z nefér věcí je to, že Jack Kirby zemřel dříve než mohl být svědkem toho, co se událo a jsem skutečně šťastný, že Stan Lee pro nás natočil 22 cameo rolí v MCU (Marvelovské filmové universum, pozn. redakce) a byl s námi na každém kroku, což bylo neuvěřitelné."

Je hezké, že Kevin zmínil nejen tyhle tři ikonické tvůrce (vytvořili týmy a postavy jako Avengers, X-Men, Spider-Mana, Doctora Strange nebo zmíněného Kapitán Ameriku), ale také neopomněl dodat, že jsou tu další tvůrci, kterým vděčí Marvel za úspěch a připomněl, že marvelovské filmy a seriály by neexistovaly bez komiksových předloh.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat