Lidé žádají, aby Brie Larson odstoupila z role Captain Marvel. Chtějí, aby ji nahradila herečka tmavé pleti

A je to tu zase.

Před premiérou prvního filmu Captain Marvel (2019) došlo k takzvaném review-bombingu, kdy organizované skupiny záměrně hodnotily film extrémně negativně, aby odradily lidi od toho, aby šli do kina.

Nakonec to ale nevyšlo a z Captain Marvel se stal jeden z nejúspěšnějších marvelovských filmů a tak bylo nedávno potvrzeno, že bude i dvojka.

A právě chvíli po oznámení toho, že se dočkáme pokračování (zřejmě v roce 2022 a to s výrazně pozměněným tvůrčím týmem), se objevila petice, která žádá, aby se Brie Larson vzdala hlavní role Carol Danver/Captain Marvel.

Z jakého důvodu? Tady máte vysvětlení ze strany organizátorů petice:

"Potřebujeme, aby se Brie Larson vzdala své role a tím dokázala, že je spojenkyní sociální spravedlnosti a ujistila se, že roli bude hrát homosexuální žena odlišné barvy pleti. Ať je to Monica, původní ženská a TMAVÁ Captain Marvel, místo toho, aby docházelo k white-washingu postav (výraz, který označuje obsazování bělošský herců do rolí postav jiné barvy pleti, pozn. redakce) kvůli prospěchu heterosexuálních bílých mužů, kteří ovládají Disney."

Jméno Monica odkazuje na Monicu Rambeau, která byla v komiksu skutečně první ženskou Captain Marvel. Monicu jsme v prvním filmu Captain Marvel viděli, ale jako malou, dospělé verze se dočkáme v seriálu WandaVision. Někteří fandové ale chtějí, aby byl druhý film Captain Marvel hlavně o ní. A takových lidí není málo, aktuálně se počet podpisů blíží 30 tisícům. Nicméně, ani tak se asi nedá očekávat, že by Carol Danvers nahradila Monica Rambeau jako hlavní hrdinka Captain Marvel 2. Spíše bych očekával, že by se v budoucnu mohla dočkat vlastního filmu (a možná ne jako Captain Marvel, ale pod některou ze svých dalších přezdívek, jako je například Photon).


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat