Chudák, plat šéfa společnosti Disney za minulý rok klesl na 47,5 milionů dolarů

Snad si nebude muset utáhnout opasek.

Společnost Disney vlastní skoro celý zábavní průmysl. Samozřejmě to je trochu přehnané tvrzení, ale pravdou je, že pod Disney spadá hromada firem, ať už je řeč o Marvelu, Lucasfilmu, Foxu nebo třeba National Geographic, plus televizní stanice ABC, streamovací služby Disney+ a Hulu a kromě toho má společnost obrovské zisky z hraček, provozuje zábavní parky a tak dál a tak dál a tak dál. 

Odhaduje se, že hodnota firmy je cca 130 miliard dolarů. A je tak jasné, že vedení dostává více než slušné peníze za svou očividně dobrou práci. Například šéf Disneyho Bob Iger si v roce 2018 přišel na pěkných 65,8 milionů dolarů (cca 1,45 miliardy korun).

Ovšem, v minulém roce už to taková sláva nebyla, jeho plat se výrazně snížil a to na 47,5 milionů dolarů (cca miliarda korun), což je pokles o téměř 28 %. Ale i s touhle částkou se dá docela dobře vyžít, byť se musí člověk v některých ohledech uskromnit, to je jasné. 

Je na místě zmínit, že se snížením platu souhlasil sám Iger a samozřejmě i akcionáři, kdy ne všichni byli spokojení a tím, že k vedení putují tak astronomické částky. 

Sám Iger pak už před nějakou dobu oznámil, že by v roce 2021 chtěl odejít do důchodu a hledá svého nástupce. A nutno poznamenat, že s ohledem na to, jaké částky si vydělal v čele firmy Disney, se dá očekávat, že bude mít vcelku příjemný důchod.

Zdroj: CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat