Avengers: Endgame - Smrt Iron Mana mohla být mnohem (ale opravdu mnohem) brutálnější

Tvůrci popsali, jak mohla vypadat hrdinská oběť Tonyho Starka.

V Avengers: Endgame (2019) zemřel Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.). Použil Infinity Gauntlet a jeho tělo to neustálo. Během lusknutí prstu tak dostal pořádně zabrat a jeho zranění byla velmi patrná, nicméně proti tomu, o čem chvíli tvůrci přemýšleli, bylo to, co jsme nakonec viděli hodně slabou kávou. 

Matt Aitken, expert na vizuální efekt, popsal, o čem se původně uvažovalo a s ohledem na to, jak brutální to bylo, není divu, že byla zvolena jiná varianta:

"Dali jsme filmařům na výběr z velkého množství [verzí smrti], ze kterých mohli vybírat a jedna z nich vypadala tak, že ho energie z Kamenů [nekonečna] zasáhla do obličeje a jedno jeho oko vypadlo z očního důlku a viselo mu u tváře."

No to je docela drastická verze, ale navrženy byly i další brutální varianty:

"Udělali jsem verzi po vzoru Two-Face (záporák z DC komiksů, který má jednu polovinu obličeje zohavenou, pozn. redakce), kdy by byl vidět vnitřek jako jsou šlachy a viděli byste zuby a další věci," dodala Aitkenova kolegyně Jen Underdahl.

Nic z toho ale filmaři neschválili a to nejen kvůli přístupnosti Avengers: Endgame, kdy by tohle asi neprošlo ve filmu, na který mohli diváci od 13 let, ale také z dalšího důvodu:

"Odtáhlo by to pozornost od tohoto silného momentu. Nechcete se soustředit na něco takového nebo tím být znechuceni," vysvětlila Underdhal.


Zdroj: Insider
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat