Včera by Stan Lee oslavil 97. narozeniny

Zemřel v minulém roce.

Komiksový svět má několik výrazných osobností, ale asi žádná není tak zářivá jako Stan Lee. Tenhle tvůrce vytvořil nebo spoluvytvořil postavy jako Spider-Man, Doctor Strange, Black Panther a týmy Avengers, Fantastická čtyřka nebo X-Meni.

Málokdo zanechal takovou stoupu nejen v komiksovém, ale také filmovém a televizním světě jako právě Stan Lee.

Ten se narodil 28. 12. 1922 a u v 17 letech začal pracovat pro komiksové vydavatelství a to Timely Comics. Z toho se později stala společnost Marvel Comics, což je aktuálně jedno z nejzvučnějších jmen v branži a velký podíl na tom má právě i Stan Lee.

Stan zůstal aktivní až do své smrti 12. 11. 2018. Podílel se na množství filmových a televizních projektů jako producent, jezdil po různých akcích věnovaných komiksům a samozřejmě nelze zapomenout na jeho camea v marvelovských projektech.

Jak bylo řečeno, Stan zemřel 12. listopadu šest týdnů před svými 96. narozeninami a to kvůli problémům s dýcháním a srdcem.

Jeho 97. narozeniny si připomněly nejen miliony fandů po celém světě, ale také herci, filmaři a další osobností nejen z komiksového, filmového a televizního odvětví.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat