Většina marvelovských fandů chce sledovat filmy doma, ne v kině

Ukázala to nová studia.

I když streamovací služby nabírají na síle, tak pořád je postup takový, že se filmy obvykle nejdříve podívají do kin, po určité době dorazí do domácí distribuce a po hodně hodně dlouhé pauze je vysílají klasické televize, které na ně zakoupí práva.

Nicméně to vypadá, že pokud by si fandové mohli vybrat, tak by většina z nich preferovala sledování v pohodlí doma a oželeli by velké plátno a úderný zvuk.

Společnost Flixed provedla studii se zhruba 1 000 respondenty a 66 % fanoušků Marvelovského filmové universa by raději sledovalo marvelovské filmy doma a pouze 34 % se přiklonilo k tomu, že by se vydalo do kina.

Pokud jde například o filmy Star Wars, DC projekty nebo třeba projekty ze série Harry Potter, tak v případě Hvězdných válek je to stejné jako u marvelovských filmů (mimochodem, Marvel i Lucasfilm patří Disneymu), 66 % by je rádo sledovalo spíše doma, u DC filmů je to dokonce 73 % lidí a u Harry Pottera 75 %.

Tyhle výsledky nahrávají tomu, aby se streamovací společnost snažily zveřejňovat filmy, co nejdříve po premiéře v kině nebo se dokonce pokoušet uzavřít s filmovými studii dohodu, aby filmy byly současně k dispozici pro domácí zhlédnutí i pro kina (což se párkrát povedlo Netflixu).

A i když se to teď filmovým studiím nemusí líbit, tak je více než možné, že jednou nastane doba, kdy to bude běžné.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat