Tvůrce se vyjádřil k nejasnosti týkající se Kapitána Ameriky a Mjolniru

Jak to, že mohl přivolávat blesky?

V Avengers: Endgame (2019) se Kapitán Amerika (Chris Evans) chopil Mjolniru, což bylo samo o sobě úctyhodné, ale navíc dokázal s jeho pomocí přivolat blesky. To ale mnohé zarazilo, protože v Thor: Ragnarok (2017) bylo v podstatě řečeno, že Thorovi (Chris Hemsworth) nepomáhá přivolávat blesky Mjolnir, to je schopnost, kterou má Thor v sobě, Mjolnir sloužil spíše jako způsob, jak tenhle talent probudil.

Teď se k tomuto tématu vyjádřil jeden ze scenáristů Avengers: Endgame Christopher Markus:

"Proběhla tu v jednu chvíli určitá debata, protože v Ragnaroku bylo řečeno, že Thor dokáže přivolat blesky blesky bez kladiva. Mám pocit, že dokonce Odin řekl, 'Nikdy to nebylo v kladivu.' A přesto Kapitána přivolal blesky s kladivem. Dostanete se k těmto věcem a říkáte si, 'To je prostě tak skvělé, že to musíme udělat! Vyřešíme to později."

Tak to asi není vysvětlení, ve které fandové doufali. Kapitán metající blesky, to jednoduše bylo příliš "cool" na to, aby to ve filmu nebylo a tvůrci nemají potřebu to hned vysvětlovat. Třeba se k tomu časem dostanou, třeba ne. Ale nezdá se, že by bylo prioritou zrovna tohle téma v budoucích marvelovkách vyřešit. Prostě Kapitán přivolával blesky a hotovo, podle tvůrci očividně není třeba to podrobněji vysvětlovat.



Zdroj: SlashFilm
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat