Proč v Avengers: Endgame nezemřel Thor

Vysvětlil to jeden z tvůrců.

V Avengers: Endgame (2019) podle očekávaní zemřelo několik zakládajících členů týmu Avengers. Konkrétně Black Widow (Scarlett Johansson) a Iron Man (Robert Downey Jr.). Původně se ale také hodně mluvilo o Kapitánu Amerikovi (Chris Evans) a někteří (byť jich nebyl moc) lidé předpokládali, že by to mohl "schytat" i Thor (Chris Hemsworth). To se nakonec nestalo a spoluscenárista Christopher Markus vysvětlil proč Hromovládce nebyl vhodnou volbou:

"Není to nezbytně proto, že jsme věděli, že se dočká dalších příběhů, je to prostě... Thor už udělal oběti a další oběti a čelil ztrátám a dalším ztrátám. Nebyl by to dobrý konec ho zabít. Konečně byl spokojený sám se sebou a se svou aktuální váhou."

Markus zmínil váhu, která byla v případě Endgame žhavým tématem. Některým lidem se nelíbilo, že Thor svou depresi řešil jedením a chtěli, aby z Thora byl opět svalovec. K tomu scenárista dodal:

"Mimochodem, byli tu nějací lidé, kteří říkali něco jako, 'Ne, musí magicky zhubnout.' [smích] To byl jeden z oněch momentů vystřízlivění, kterého se někteří lidé obávali. Nasadil si oblek, který ho dělal obézním a objevil se a v podstatě vypadal jako všichni členové štábu. Není to tlustý kostým! Je to kostým normálního člověka! Ale příběh Thora se dočkal rozuzlení. Na tom poslat ho bez cíle na konec vesmíru bylo něco uspokojivého."

Jak víme, Thor se vrátí ve filmu Thor: Love and Thunder (4. 11. 2021), ale šušká se o tom, že by se mohl stát jedním z členů Strážců Galaxie. To ale potvrzeno nebylo. Tedy zatím.


Zdroj: Vanity Fair
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat