Marvelovky neriskují, pustil se znovu do kritiky slavný režisér. Jokera ale pochválil

Martin Scorsese ovšem o jeho režii nestál.

Oscarový režisér Martin Scorsese se v poslední době dostal do centra dění kvůli tomu, že se pustil do kritiky marvelovek s tím, že to pro něj není filmařina, ale spíše zábavní parky. Jeho vyjádření se samozřejmě mnohým lidí nelíbí a v nedávno Scorsese své výroky trochu krotil, ale nyní opět dodal něco, co se asi fandy marvelovek nepotěší.

"Spoustu prvků, které definují filmařinu a o kterých vím, jsou v marvelovských filmech přítomny. Ale co tam není, tak je odhalení, tajemství a skutečné emocionální nebezpečí. Není tam risk. filmy jsou natáčeny, aby uspokojily určité požadavky a jsou vytvářeny jako variance na určité množství témat."

Očividně prostě Scorsese stále nemá marvelovky v lásce, na druhou stranu, ne všechny komiksovky mu vadí, Jokera (2019) od největší konkurence Marvelu, tedy DC docela chválí. Nicméně je na místě zmínit, že režii filmu odmítl (nahradil ho Todd Phillips):

"Tenhle film znám velmi dobře. Znám [Todda Phillipse] velmi dobře. Moje producentka Emma Tillinger Koskoff to produkovala. Hodně jsem nad tím poslední čtyři roky přemýšlel a rozhodl jsem, že na to nemám čas. Za to, že jsme se nezapojil, mohou osobní důvody. Ale scénář znám velmi dobře. Má to v sobě skutečnou energii a Joaquina."

Režisér dodal, že si nebyl jistý, jestli je zrovna komiksová postava to pravé pro něj:

"Nemyslím tím, že je to špatné umění, jen to není pro mě... Superhrdinské filmy, jak už jsem zmínil, jsou odlišnou formou umění. Není snadné je natočit. Podílí se na nich spousta talentovaných lidí a spousta mladých lidí si je opravdu ale opravdu užívá."

Scorsese ale očividně ne. Nechce je sledovat (nebo minimálně marvelovky ne), ani na nich pracovat. Ale třeba časem změní názor. A nebo také ne. Ale ať tak nebo tak, kvůli jeho slovům asi popularitu komiksovek menší nebude.



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat