Co říká Joaquin Phoenix na to, že by film Joker mohl inspirovat masovou vraždu?

Jak na toto obvinění herec reaguje?

Z Jokera (2019) se vyklubal nejúspěšnější mládeži nepřístupný film a nejvýdělečnější komiksový film vůbec, což je pro tvůrce samozřejmě důvod k radosti, ale je tu jedna věc, která jim asi trošku kazí náladu a to fakt, že někteří obviňují film z toho, že by mohl někoho inspirovat k masové vraždě nevinných lidí. Co na to říká Joaquin Phoenix, který ve filmu ztvárnil hlavní roli?

SOUVISEJÍCÍ: JOKER JE NEJVÝDĚLEČNĚJŠÍM KOMIKSOVÝCH FILMEM V HISTORII

"Jsem v nepříjemné pozici, protože si říkám, 'Dobře, nemohu se k tomu vyjadřovat, protože to by případně mohla být věc, která je součástí tohoto problému - to je přesně to, co byste neměli dělat.' Takže to najednou vypadalo, že se chovám vyhýbavě a pokouším se vyhnout tomuto tématu, protože mám kvůli tomu nepříjemný pocit. Ale ve skutečnosti si myslím, 'Tohle je přesně věc, která by mohla povzbudit podobnou osobnost [která by se poté mohla dopustit násilí]."

Joaquin se k tématu nehodlá příliš detailně vyjadřovat a ne proto, že se mu vyhýbá, ale proto, že nechce, aby to u někoho inspirovalo k násilí. Což se dá pochopit a kromě toho, o tématice násilí ve hrách, filmech a seriálech už proběhla hromada diskusí a byť se nás o tom někteří snaží přesvědčit, tak v drtivé většině nejde o primární spouštěč vražedných choutek.



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat