Žádní Avengers, nejvýdělečnějším komiksovým filmem všech dob je Joker

A to mu studio příliš nevěřilo.

Film Joker (2019) to neměl snadné. Jared Leto údajně dělal, co mohl, aby zabránil jeho vzniku a studio Warner Bros. poskytlo tvůrcům jen 55 milionů dolarů (některé zdroje ale hovoří o částce mezi 55 až 70 miliony) a prý doufalo, že je to odradí od natáčení, ale to se nakonec nestalo.

A teď je za to Warner Bros. určitě rádo, protože se z Jokera nedávno stal nejvýdělečnější mládeži nepřístupný film všech dob, ale to není vše. Aktuálně má film na kontě cca 952 milionů dolarů z celého světa a to z něj dělá nejvýdělečnější komiksový film v historii.

Teď si asi říkáte: "Moment, moment, je několik komiksovek, které utržily víc, co třeba Avengers: Endgame a jejich 2,8 miliardy dolarů?" 

Ano, máte pravdu, jenže Jokerovi nakonec pomohlo to, že Warner Bros. investovalo jen 55 - 70 milionů dolarů. Výrobní náklady tak byly výrazně nižší než u spousty jiných komiksových filmů. Když tedy tržby "očistíme" o rozpočet, náklady na propagaci atd., pak je na tom Joker nejlépe, vygeneroval nejvyšší zisk.

Jen pro zajímavost, původně tento rekord držela Maska (1994) s Jimem Carreyem, která stála 23 milionů dolarů a utržila 353 milionů dolarů.

Teď ale na trůn nejziskovější komiksovky usedl Joker a dokonce se očekává, že na tržbách překoná miliardu dolarů.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat