Avengers: Endgame - Scenárista vysvětlil, proč "musel" zemřít Iron Man

Christopher Markus promluvil o smrti ikonické postavy.

Jak se očekávalo, v Avengers: Endgame (2019) zemřelo několik zakládajících členů týmu Avengers. Konkrétně Black Widow (Scarlett Johansson) a také Iron Man (Robert Downey Jr.). A samozřejmě některé diváky zajímá, proč byla vybrána jedna z nejpopulárnějších postav Marvelovského filmového universa. Vysvětlil to jeden ze dvou scenáristů Christopher Markus:

"Protože to dalo celé té věci smysl. Pokud byste pokračovali prostě tak dlouho, než by to vyznělo do ztracena nebo byste ztratili zájem, pak by se vytrácela důležitost toho, co se odehrálo v minulosti, [lidé] by se méně zabývali tím, co bylo předtím. Mít šanci velmi promyšleně spojit všechny tyhle hrozby dohromady a něco přidat a ukončit to, to bylo to, o čem byly tyhle příběhy. To je to, podle čeho soudíte, zda bylo něco dobrého nebo ne. Pokud by na konci Velkého Gatsbyho [postavy] nastoupily do auta a prostě odjely a my poté přemýšleli o tom, co se dál stalo, tak by to nebylo zapamatovatelné."

V případě Iron Mana tak tvůrci nechtěli nechat příběh neuzavřený, ale chtěli dokončit jeho cestu tak, že se z původně sobeckého sebestředného playboye stal někdo, kdo obětoval svůj život pro dobrou ostatních.



Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat