Watchmen: Nejlepší seriál roku 2019 a pravý nástupce Hry o trůny, recenzenti milují nový komiksový seriál

HBO má zřejmě v rukávu další eso.

HBO připravuje seriál Watchmen, který nebude adaptací legendárního komiksu (ten se už dočkal v roce 2009 filmové verze), ale spíše volným pokračováním (i když tvůrci tohle označení neradi používají).

Samozřejmě tak existovaly obavy, zda seriál, který bude mít originální námět, bude dosahovat úrovně komiksu. A zdá se, že obavy nebyly na místě.

Někteří recenzenti už viděli několik epizod a nemůžou si je dostatečně vynachválit. Líbí se jim především to, že seriál zachovává atmosféru komiksu, tedy temný nádech prokládaný černým humorem, ale jde si vlastní cestou, takže udržuje diváka v napětí, co vlastně bude dál.

Padají superlativy jako dechberoucí nebo nejlepší seriál letošního roku a dobrou zprávou je, že nadšená je drtivá většina novinářů, kteří měli možnost několik dílů zhlédnout. Poměr pozitivních a negativních recenzí na serveru RottenTomatoes je 93 % vs 7 % a průměrné hodnocení je 8,76 z 10.

Chváleny jsou i nové postavy, především Sister Night v podání Reginy King a ozývají se názory, že jde, pokud jde o kvalitu (a pokud zapomeneme na poslední řadu) o nástupce Hry o trůny.

Divák by se měl prý připravit na to, že ne vždy bude jednoduché se v příběhu zorientovat, ale bez ohledu na určitou komplikovanost jde podle recenzí o zážitek, který by si fandové seriálů a komiksů rozhodne neměli nechat ujít. Premiéra je naplánována na dnešek.



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat