Užívejte si filmy od Marvelu i DC a zbytečně je nekritizujte, vzkazuje tvůrce Strážců Galaxie

James Gunn promluvil o věčném sporu.

DC vs Marvel, to je prostě "válka", která snad nikdy neskončí. Není řeč o tom, že by proti sobě šly obě společnosti, ale spíše se neustále hádají jejich fandové. Stačí se podívat do diskuse u skoro každého článku o marvelovském nebo DC projektu a je téměř na 99 % jisté, že tam někdo začne nadávat na jednu či druhou společnost.

Pokud jde ale o tvůrce z obou firem, tak ti si obvykle úspěch přejí. A výjimkou není ani James Gunn, který původně působil u Marvelu, který ho za cca 10 let staré vtípky vyhodil. Ujalo se ho ovšem DC, pro které připravuje Suicide Squad (5. 8. 2021), ale poté se zase vrátí k Marvelu a natočí třetí Strážce Galaxie.

Právě James, který má tedy zkušenosti s Marvelem i DC, věří, že úspěch jedné společnosti pomůže druhé:

"Vím, že já & mí spolupracovníci jak v Marvelu, tak v DC věří, že co je dobré pro jedno studio je obecně dobré pro všechny: to, že se navzájem motivují dojemnou, spektakulární & inovativní zábavou je důvodem, proč publikum z celého světa miluje filmy založené nebo inspirované obrazovým uměním. Možná máte raději [jednu společnost] - to je v pohodě - ale to neznamená, že si nemůžete užít všechny [filmy] nebo, že musíte některé ztrhat."

Je to opravdu asi ten nejrozumnější přístup, prostě si užívat filmy a seriály bez ohledu na to, jestli jsou od Marvelu nebo DC (či jiné společnosti). A je zbytečné pomlouvat projekty jedné společnosti, jen proto, že jste zarytí fandové druhé.

Zdroj: Twitter
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat