Tvůrci komiksu Spider-Man obhajují kontroverzní zabití jedné z důležitých postav

Otec a syn Abramsovi promluvili o smrti v jejich komiksu.

V září začala vycházet minisérie Spider-Man, za kterou stojí filmař J.J. Abrams a jeho syn Henry Abrams. V komiksu byl představen nový padouch Cadaverous, který hned v prvním dílu zabil Spider-Manovu životní lásku Mary Jane, což vedlo k tomu, že Spider-Man pověsil kariéru hrdiny na hřebík. To někteří označují za stereotypní zápletku, kdy je ženská postava zbavena schopností/zraněna nebo zabita, aby se mohl dál vyvíjet příběh mužského hrdiny.

Co na to pánové říkají?

"Rozumíme, že v superhrdinských origin příbězích s výraznými děsivými padouchy jsou určité stereotypy. V tomto případě jsme doufali, že zdůrazníme to, jací lidé jsou a proč dělají to, co dělají. Co lidi v tomto světě spojuje? Co je rozděluje? Jak se vzpamatují z tak velké tragédie? To nezasáhne pouze jednu rodinu, zasáhne to celé město a svět, který pocítí to, že chybí tenhle ikonický superhrdina," poznamenal Henry.

J.J. k tomu dodal:

"Příběh Cadaverouse se nevyvíjí přesně tak, jak jste si mysleli, že bude. V prvním dílu bylo naším záměrem udělat z něj děsivý spouštěč téhle noční můry nejen pro rodinu Parkerových, ale také pro celé město a celý vesmír superhrdinů. Na začátku nebylo záměrem, abyste toho věděli příliš. Aniž bych chtěl prozradit příliš, to, co mám na téhle postavě rád je náznak toho, že byly pro jeho pojmenování inspirací zprávy a to v duchu klasických hrdinů a záporáků, ale je také tajemný a nikdo vlastně neví, o koho jde nebo odkud přišel. To, co dělá každého padoucha zajímavým je to, co se skrývá za jeho motivací. Nakonec vezmeme Cadaverouse na místa, která by vás poprvé, když jste ho viděli, ani nenapadla."

První díl vyšel v USA v září, druhý 16. 10..
Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat