Ne všichni špičkoví režiséři nesnáší Marvel, starší pochvala od Spielberga je virální

Steven je (nebo minimálně byl) fandou marvelovek.

Aktuálně se hodně mluví o tom, že se několik známých režisérů, jako například Martin Scorsese nebo Francis Ford Coppola dost rázně pustilo do marvelovských komiksovek. Scorsese je označil za zábavní parky, které nejsou filmy, Coppola dokonce za opovrženíhodné.

Nicméně, pokud jde o známé režiséry, tak ne všichni mají něco proti marvelovkám. V reakci na kritiku ze strany výše zmíněných filmařů se stalo virálním vyjádření Stevena Spielberga z léta roku 2018:

"Zbožňuji Supermana od Richarda Donnera, Temného rytíře Christophera Nolana a prvního Iron Mana, ale superhrdinský film, který mě okouzlil nejvíc je ten, který se nebere příliš vážně: Strážci Galaxie. Když skončil promítání, odešel jsem s pocitem, že jsem viděl něco nového, aniž by [film] byl cynický nebo se obával toho být temný, pokud to bylo potřeba. Je tu rozdíl mezi hrdiny a superhrdiny. Hrdina je obyčejný člověk, který čelí vážným problémů a koná, aby to změnil. Hrdina je osoba, která jde po ulici, vidí hořící auto a utíká pomoci člověku na sedadle řidiče, aby mu uvolnil bezpečnostní pás. Superhrdina je osobou, která ve stejné situaci přiletí k autu, skutečně ho otočí vzhůru nohama, zatřese jím s použitím supersíly, dokud nedojde k uvolnění řidiče. Je mi blíží první příklad. Filmy o každodenních hrdinech."

Jak je vidno, ne každý zkušený a proslavený filmař je odpůrcem marvelovek. Někdo asi bude oponovat, že Spielberg je také často spíše blockbusterový režisér než "umělecky zaměřený" tvůrce, ale netřeba připomínat, že mezi jeho díly najdeme klenoty jako Schindlerův seznam (1993). Steven je tak možná jedním z nejpovolanější, kdo se k tématu může vyjadřovat, protože je důkazem toho, že jde natočit finančně úspěšný film, který není jen "prázdnou" zábavou.

Zdroj: The Omelete
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat