Ve věku 80 let podlehl vážné nemoci Karel Gott

Proslavil se jako zpěvák, ale má na kontě i pár filmových rolí.

Bohužel je tomu skutečně tak, ve věku 80 let podlehl akutní leukémii mezinárodně uznávaný zpěvák Karel Gott. A byť se proslavil především jako pěvec, má na kontě i pár filmových rolí.

Obvykle šlo o malé ale zapamatovatelné roličky. Starší generace ho jistě zaznamenala v projektech jako Kdyby tisíc klarinetů (1964) nebo Slasti Otce vlasti (1969), během pěveckých čísel také propůjčil hlas hlavnímu hrdinovi Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964).

Pokud jde o novější filmy, tak si určitě vybavíte jeho cameo ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992), k vidění byl i v pohádce Z pekla štěstí 2 (2001) a jeho posledním filmem byla pohádka Když draka bolí hlava z roku 2018.

Samozřejmě netřeba připomínat, že se Gott podílel i na písních k filmům a seriálům, kdo by si nepamatoval hudbu k legendární pohádce Tři oříšky pro Popelku (1973).

Gott patřil k nejvýraznějším českým celebritám, o čemž svědčí 31 cen divácké popularity TýTý a 42 Zlatých/Českých slavíků. Kromě toho obdržel několik státních vyznamenání.

Karel zemřel ve věku 80 let v úterý 1. 10. 2019 těsně před půlnocí a to v kruhu své rodiny.


Zdroj: Wikipedia

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat