Gratulace, Joker je oficiálně nejúspěšnějším nepřístupným filmem všech dob

Co k tomu dodal jeho režisér?

V Jokera (2019) se příliš nevěřilo. Respektive filmové studio Warner Bros. v něj nevkládalo velké naděje a podle všeho záměrně tvůrcům nabídlo jen 55 milionů dolarů na natočení a doufalo, že film nakonec nevznikne.

Ale režisér Todd Phillips a jeho spolupracovníci se omezených financí nezalekli a pustili se do natáčení. A dopadlo to skvěle. Ne všichni recenzenti pějí chválu, ale diváci se do kin ženou na ve velkém.

Začalo se tak předpokládat, že z původně černého koně DC komiksovek se stane jeden z největších úspěchů a Joker se zařadí mezi nejvýdělečnější mládeži nepřístupné filmy. Stalo se, Joker je oficiálně nejúspěšnějším projektem, na který se nedostane (nebo by neměla) omladina.

Aktuálně má Joker na kontě více než 771 milionů dolarů celosvětově, což je nejvíce z mládeži nepřístupných projektů. Nicméně, je tu ještě film Wolf Warrior 2 (2017), který utržil 870 milionů dolarů, ovšem ten se v USA nedostal do standardní distribuce a tak mu nebyla přidělena přístupnost (ale dá se tušit, že by byl označen jako mládeži nepřístupný). Pokud ale jde o projekty s oficiální přístupností R (bez doprovodu dospělé osoby do 17 let nepřístupné), tak je jedničkou Joker.

Režisér Todd Phillips u této příležitosti zveřejnil následující obrázek na Instagramu a k němu připsal poděkování (a také zmínil kontroverzi, která film před uvedením provázela a týkala se toho, že se některým nelíbilo to, že Joker údajně podporuje násilí):

"Wow!! Děkuji mému skvělému obsazení & štábu a samozřejmě fanouškům z celého světa za to, že prokoukli všechen ten "poprask" a PŘIŠLI [do kin] (někteří i vícekrát)! Jsme super pyšní na tento film a všechny skvělé vzkazy od vás to dělají ještě více speciální."


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat