Fandové si myslí, že ví, jak by mohl být přiveden zpět Tony Stark

Teorie, které se točí kolem návratu Iron Mana.

V Avengers: Endgame (2019) zemřel také Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.). Původně se zdálo, že se s ním tak navždy rozloučíme, ale nedávno se objevily zprávy, že by se měl objevit v sólovce Black Widow (premiéra 1. 5. 2020). Ta by se měla odehrávat hlavně v době, kdy byl Tony ještě naživu, takže nebude potřeba nějak vysvětlovat jeho přítomnost.

Ovšem, někteří fandové věří, že by mohl být Tony přiveden zpět i do dalších filmů, které se budou odehrávat v budoucnosti (Endgame byla zasazena do roku 2023). Jak by tedy tvůrci podle některých diváků mohli "vzkřísit" Tonyho? Jedna z teorií se odráží od toho, že jsme v Avengers: Endgame viděli hologram Tonyho Starka, který po jeho smrti promlouval k Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) a Morgan Stark (Lexi Rabe).

Někteří si ale myslí, že nejde o hologram, ovšem o umělou inteligenci. Víme, že ty Tony vytvářet umí a kromě toho v komiksu Ironheart 2015 byla k vidění umělá inteligence vytvořená na základě Tonyho s tím, že jejím autorem byl on sám a jeho cílem bylo uchovat "svou" mysl pro případ, že by jeho tělo selhalo.

To, že bylo něco podobného k vidění v komiksu samozřejmě neznamená, že to bude i ve filmu, ovšem zastánci téhle teorie mají další argument. Pokud se podíváte na scénu, kdy projekce Tonyho promlouvá k Morgan, tak je patrné, že jí "kouká" přímo do očí. A Tony před svou smrtí samozřejmě nemohl vědět, kde přesně bude jeho dcera sedět, až bude promítán jeho vzkaz (můžeme ale namítnout, že jde o součást technologie hologramu).

V komiksu Tonyho umělá inteligence posloužila jako mentor pro nástupce Iron Mana a to mladou slečnu Riri, která přijala identitu Ironheart. Ve filmech by mohla umělá inteligence pomoci buďto Morgan, pokud se z ní stane superhrdinka nebo Harleyemu Keenerovi (dítě z Iron Mana 3, který byl, už jako teenager, k vidění i na pohřbu Tonyho v Endgame, v obou případech ho ztvárnil Ty Simpkins).

Nezní to jako špatná teorie. A je sice pravda, že Robert se v minulosti vyjadřoval v tom smyslu, že už se do marvelovek nežene, ale i tak se objeví v Black Widow. Není tak vyloučeno, že by byl ochoten vrátit se i v dalších filmech.


Zdroj: Reddit (ankitkvishwakarma)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat