Režiséři Avengers tvrdí, že Sony se Spider-Manem udělalo tragickou chybu. A proč opustili Marvel?

Komiksové střípky.

Bratři Anhony a Joe Russo natočili pro Marvel čtyři film a všechny byly velmi úspěšné. Ostatně, Avengers: Endgame (2019) jsou aktuálně nejvýdělečnějším projektem filmového historie. Nicméně, byť se Russoové návratu nebrání, tak v současné chvíli pro Marvel nepracují.

Proč se pánové rozhodli Marvel opustit a založit vlastní společnost? To vysvětlil Anthony:

"Měli jsme velké štěstí, když jsme se mohli vydat na tuhle cestu s Marvelem. Ale když jsme s Joeem vyrůstali, byli jsme otevření novým nápadům. Vždy jsme sledovali politiku a situaci ve společnosti a to, co se děje ve světě."

Zřejmě se tak Russoové chtějí věnovat i jiným věcem, než jen velkolepým komiksovkám. Dá se tušit, že se zaměří i na poněkud realističtější projekty.

Jak víme, Russoovi nejsou jediní, kdo opustil Marvel. Je to také postava Spider-Mana. Aktuální vlastník práv na tuhle postavu Sony se nedohodl s Marvelem a tak dál nebude Pavoučí muž součástí Marvelovského filmového universa. A podle bratrů Russoových je to velká chyba. Na druhou stranu je to nepřekvapilo, protože tohle "manželství" Sony a Marvelu bylo hodně těžké zařídit. Joe poznamenal:

"Po celou dobu tohoto procesu to bylo křehké obtížné spojení. Ale když zkusím být objektivní, jak nejvíce je to možné, tak si myslím, že je to ze strany Sony tragická chyba, myslet si, že mohou napodobit Kevinovu (Kevin Feige, prezident Marvel Studios, pozn. redakce) zálibu ve vyprávění neuvěřitelných příběhů a také nesmírný úspěch, který v minulých letech měl. Myslím si, že je to velká chyba."

Marvel dokáže fungovat i bez Spider-Mana a Spider-Man v minulosti fungoval i bez Marvelu. Ale ne vždy na jedničku. Je logické, že se Sony nelíbilo to, že Marvel (respektive jeho vlastník Disney) chce 50 % ze zisku, ale Marvel se na předchozích dvou filmech Spider-Man podílel docela výrazně, takže by nebylo od věci mu dát větší "kousek z koláče". Nakonec to ale nevyšlo a obě společnosti si půjdou vlastní cestou.

Jestli to je pro fanoušky dobrá nebo špatná zpráva, to ukáže až čas.

Zdroj: Toronto Sun
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat