Marvele, začni se bát, recenzenti DC film Joker hodně chválí (i když ne všichni)

Není to klasický komiksový film, ale rozhodně je to unikátní zážitek.

Už od počátku bylo jasné, že film Joker od společností DC a Warner Bros. bude jiný. Nemělo jít o klasickou komiksovou podívanou plnou triků, ale více méně dramatickou sondu do duše ikonického záporáka, stručně řečeno spíše psychologické drama, než-li velkolepý blockbuster.

A to se také potvrdilo. Aktuálně jsou venku první recenze a na serveru RottenTomatoes se film pyšní 86 % pozitivních recenzí, což je velmi dobrý výsledek.

V minulosti jsme se dočkali několika verzí Jokera a to obvykle povedených. Někteří fandové se tak obávali toho, zda nový Joker bude na úrovni těch předchozí. Zbytečně, jak se dalo předpokládat, Joaquin Phoenix rozehrál herecké divadlo, které vám vezme dech. Dokonce se ozývají hlasy, které tvrdí, že by si Phoenix za svůj výkon zasloužil Oscara a zaznívá také to, že pokud uvidíte tuhle verzi Jokera, pak už další vidět nepotřebujete.

Novináři dál oceňují intenzivní a temnou atmosféru, mrazivost filmu a odlišný přístup ke komiksové tematice, byť je Joker očividnou poctou klasickému seriálu Batman.

Nicméně, ne každý je z přístupu režiséra Todda Phillipse nadšen. Ozývá se to, že se film sice snaží být kritikou "prázdnosti" dnešní kultury, ale paradoxně je Joker tím, kdo onu prázdnotu potvrzuje. A někteří recenzenti jsou tak daleko, že se nebojí film nazvat "škodlivým odpadem".

Zatím ale kladné názory převažují a byť je jasné, že se objeví další nelichotivé, těžko asi předpokládat, že by se poměř pozitivních a negativních recenzí změnil o desítky procent.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat