Filmy Spider-Man ve spolupráci s Marvelem byly skvělé, ale animovaný Spider-Man bez Marvelu byl ještě lepší

To si myslí scenárista Spider-Mana.

Aktuálně hýbe filmovým světem situace, kdy se Disneymu a Sony nepovedlo dohodnout na budoucnosti postavy Spider-Mana a tak to vypadá, že další hrané filmy Spider-Mana budou vznikat jen a pouze pod hlavičkou Sony a budou fungovat ve vlastním světě, ne v Marvelovském filmovém universu.

Nicméně se objevují spekulace, že chce Disney odkoupit práva na tuhle oblíbenou komiksovou postavu. Kdoví, jak to dopadne, ale pokud jde o Davida Koeppa, který napsal scénář k filmu Spider-Man z roku 2002, tak ten je překvapený, jakým zvláštním způsobem fandové brání společnost Disney a také naznačil, že Sony to podle něj zvládne i bez Marvelu:

"Ano, četl jsem o tom několik článků. Rozumím oběma stranám. Disney chce, to co chce a je očividně zvyklý získávat a kontrolovat. Ale více rozumím Sony: 'No ale moment, je to naše. Vlastníme to. Nemůžete z toho mít polovinu. Nemůžete si to prostě vzít.' Takže je to obtížná situace. A určitě si myslím, že posledních pár filmů Spider-Man bylo fantastických. Ale animovaný film (Spider-Man: Paralelní vesmíry, pozn. redakce), který natočili bez zapojení Disneyho byl ještě fantastičtější. Co je pro mě zvláštní, jsou fandové marvelovských filmů, kteří se rychle přihnali na obranu Disneyho, jako by šlo o nějaké statečné outsidery, kteří potřebují ochránit. (Smích) To ale oni nejsou."

V případě předchozích filmů Spider-Man dostával Disney 5 % ze zisku, nově chtěl 50 %, což se samozřejmě Sony nelíbilo. Nepřekvapivě se tak společnosti nedohodly. Je tedy otázkou, zda Sony bude souhlasit s odprodejem práv (Sony údajně žádná 10 miliard dolarů, což se Disneymu nelíbí) nebo bude Spider-Man fungovat jen pod hlavičkou Sony. Dá se tušit, že odpověď se dozvíme v blízké budoucnosti s ohledem na popularitu téhle postavy. Fandové budou chtít vědět, jak to s ní bude.

Zdroj: Den of Geek
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat