Marvelovské filmy letos vydělaly neuvěřitelnou částku a komiksovému tvůrci se nelíbilo chování Spider-Mana v Avengers 4

Komiksové střípky.

Marvelovské filmy vydělávají peníze, velké peníze. To všichni víme. Ale možná někoho zaskočí to, kolik stačily marvelovky vydělat během letošního roku. Je to něco kolem pěti miliard dolarů. Ano, pět miliard dolarů, což je naprosto neuvěřitelná částka.

Asi je vám jasné, že nejvíce za to Marvel (potažmo jeho vlastník Disney) vděčí Avengers: Endgame (2019), kteří utržili téměř 2,8 miliardy dolarů.

Captain Marvel (2019) pak přidala 1,13 miliardy dolarů, což je také skvělé s ohledem na to, že jde o postavu, která nebyla divákům až tak známá.

A nakonec tu máme Spider-Man: Daleko od domova (2019). Není to sice čistě marvelovský film, pod hlavičkou ho má Sony, nicméně spadá do Marvelovského filmového universa. A kolik má druhý Spider-Man na kontě? Je to 1,1 miliardy dolarů a to ještě běží v kinech.

V následujících letech se asi Marvel takového finančního úspěchu nedočká, další film ve stylu Avengers jen tak nebude, ale i tak se dá tušit, že marvelovky budou dál vydělávat astronomické sumy.

Vraždící Spider-Man není všem po chuti

Netřeba připomínat, že Spider-Man (Tom Holland) byl k vidění v Avengers: Endgame. Ale jak se zdá, jeho počínání ve filmu se všem úplně nelíbilo. Například komiksovému tvůrcu Danu Slottovi. Ten na Twitteru napsal:

"Přiznání:
Byl tu jeden moment, který se mi v AVENGERS: ENDGAME NELÍBIL.

Tento.


Peter Parker by neměl vraždit. Ani, když se jedná o Thanosovu ďábelskou armádu mimozemských psů. 


Ale nemít rád 1 moment ze 3 hodin a 2 minut není špatné. :)"


Dan, který proslul prací například právě na komiksech se Spider-Manem prostě není fanda toho, když Peter Parker vraždí. Nicméně, Pavoučí muž není jediný, koho kritizuje, v minulosti se ozval například, když Superman (Henry Cavill) v Muž z oceli (2013) zabil Zoda (Michael Shannon). Ani to se mu úplně nezdálo.

Nicméně, byť v komiksu postavy dodržují určitá pravidla, filmoví tvůrci si s nim často pohrávají a nezbývá, než se s tím smířit.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat