Dcera Stana Lee si vybrala ve sporu o Spider-Mana stranu. Podpořila Disneyho nebo Sony?

Co si o celé situaci myslí JC?

Zábavním světem otřásá "spor" společností Sony a Disney, kdy se firmy nedohodly na podmínkách nové smlouvy a tím pádem se zdá, že Spider-Man už dál nebude součástí Marvelovského filmového universa, ale bude fungovat v samostatném světě.

Příčinou problémů jsou samozřejmě peníze. Původní smlouva dávala Disneymu nárok na 5 % ze zisků filmů se Spider-Manem, nově chtěla společnost 50 % (s tím, že se samozřejmě bude víc podílet i na rozpočtu).

Společnosti se ale nedohodly a jak se dalo očekávat, fandové se rozdělili do dvou táborů. Jeden nadává na Disneyho, že je moc nenažraný, druhý na Sony, že se nechce podělit, přestože Spider-Man pochází z komiksů od Marvelu.

K situaci se aktuálně také vyjádřila JC Lee, což je dcera Stana Lee, který společně se Stevem Ditkem Spider-Mana vytvořil:

"Marvel a Disney se snaží získat naprostou kontrolu nad výtvory mého otce, ale ty musejí být kontrolovány a musejí být v rovnováze skrze zapojení jiných, kteří sice budou usilovat o výdělek, ale také budou upřímně respektovat Stana Lee a jeho odkaz."

Zdá se tak, že se JC přiklání spíše na stranu Sony a nebyla by ráda, pokud by veškerá filmová práva na marvelovské postavy vlastnil pouze Disney. Na druhou stranu, jeho marvelovky jsou většinou povedené, ale jiné společnosti, které v minulosti nabídly filmy na motivy marvelovských komiksů (například Fox) občas vyslaly do světa něco, co asi fandy nepotěšilo.

Uvidíme, co bude dál, Sony chce jednat, ale zatím to moc nadějně nevypadá. Představy obou společností se až příliš rozcházejí.

Zdroj: TMZ/CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat