Zemřel Zdeňek Srstka

Představitel ikonických vedlejších rolí a milovník zvířat odešel ve věku 83 let.

Zdeněk Srstka možná není hercem, který má na kontě hromadu hlavních rolí, ale v jeho profesním životopisu najdeme spoustu vedlejších postav, které si diváci zamilovali.

A to původně moc věcí nenaznačovalo, že by se Zdeněk věnoval herectví. Vyučil se elektromechanikem a profesionálně se věnoval sportu.

Ovšem, později zkusil štěstí jako kaskadér a právě díku tomu si ho všimli filmaři, kteří ho začali čím dál více obsazovat, díky jeho urostlé postavě a drsnému vzhledu.

Pamatovat si ho tak můžeme z filmů jako Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964), kultovního projektu "Marečku, podejte mi pero!" (1976) a hromady dalších filmů.

Výraznější prostor dostal ve filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984) a to také proto, že se jeho tvůrcům Zdeňku Svěrákovi a Ladislavu Smoljakovi zdálo, že se Zdeňkovi nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužil.

A je faktem, že pro urostlého sympaťáka nebylo herectví hlavním zdrojem příjmu, více než tři dekády pracoval jako správce vysokoškolských kolejí.

Kromě toho se i v pokročilém věku věnoval sportu a velmi úspěšně, i jako senior bodoval v různých soutěžích (například ve vzpírání).

Zdeňka si samozřejmě plno lidí pamatuje také z jeho vtipných vystoupení v pořadu Možná přijde i kouzelník nebo díky moderování pořadu Chcete mě?

Zdeněk zemřel ve věku 83 let po dlouhé nemoci.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat