Novým agentem 007 má být údajně herečka z Captain Marvel

A ve filmech už neuvidíme Bond Girls, ale Bond Women.

Zatím ještě nepanikařte, není to potvrzeno, ale objevují se informace o tom, že nástupcem Daniela Craiga v roli agenta 007 bude herečka Lashana Lynch, kterou jste mohli vidět v komiksovkce Captain Marvel (2019) jako Marii Rambeau.

Nicméně, bude to zřejmě vyřešeno trošku jinak, než jsme zvyklí v případě agenta Jejího Veličenstva. Zatím to bylo tak, že se v totožné roli objevil jiný herec, tentokrát bychom se měli dočkat toho, že Lashana ztvární nástupkyni Jamese Bonda, která ponese jiné jméno, ale přijme jeho kódové označení 007.

Herečka se má objevit už ve 25. bondovce, kde se stane novou agentkou 007, ale dá se tušit, že to se odehraje později ve filmu a to až poté, co James Bond (Daniel Craig) definitivně pověsí kariéru špiona na hřebík (nebo možná zemře, ale to je jen dohad).

Je jasné, že herečka tmavé pleti jako agentka 007 vyvolá velký poprask. Stačí se podívat do diskusí, kde se řeší to, že by agentem Jejího Veličenstva byla žena. Je to tam hodně divoké, ovšem studio MGM možná půjde ještě trochu dál a nechá žezlo předat černošské herečce, což budou někteří konzervativní lidé snášet hodně těžko (dá se tušit, že se dočkáme různých peticí atd.).

Ovšem, já na tom nevidím nic špatného, daná postava by neměla být Bondem, ale agentem 007 a přesun kódového označení není v knihách, seriálech a filmech ničím výjimečným.

Co mi ale přijde trošku úsměvné je to, že byl štáb údajně požádán, aby nepoužíval termín Bond girl, ale Bond women (tedy, ne Bond dívka, ale Bond žena).

Desítky let je běžný výraz Bond girl, ale dnešní politicky hyperkorektní doba holt asi neunese ani tohle.

Pokud jde o zatím nepojmenovanou 25. bondovku, tak tu v kinech uvidíme 8. dubna 2020.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat