Internet nadává na Scarlett Johansson za její ne úplně šťastné vyjádření


O co jde?

Představitelka marvelovské Black Widow Scarlett Johansson si několikrát zažila situaci, kdy byla obsazena do role, na kterou se podle mnohých zrovna nehodila.

Řeč je především o sci-fi Ghost in the Shell (v předloze byla hlavní hrdinkou japonská kyberžena) a také filmu Rub & Tug, který se věnuje transsexuálnímu zločinci.

Scarlett se rozhodla ke kontroverzi vyjádřit, ale moc tomu nepomohla. Její slova vyvolala na internetu slušný poprask. Co tedy herečka vlastně řekla?

"Víte, jako herečka bych měla mít možnost hrát jakoukoliv osobu nebo jakýkoliv strom nebo jakékoliv zvíře, protože to je má práce a to si má práce žádá. Mám dojem, že je to společenský trend v mém byznysu a je potřeba, aby tomu tak bylo z různých společenských důvodů a přesto jsou tu chvíle, kdy to začne být nepříjemné a má to dopad na umění, protože mám dojem, že umění by mělo být svobodné a bez hranic. Domnívám se, že společnost by byla více propojená, pokud bychom nechali ostatní, aby měli své vlastní pocity a neočekávali, že všichni budou vše cítit stejně jako my."

Upřímně, na první pohled to vypadá neškodně, ovšem není málo těch, kterým se zrovna nelíbí, že srovnává hraní postavy jiného etnika/sexuální identity se stromem nebo zvířetem a upozorňují na to, že Scarlett nechápe, co vlastně lidem vadí.

Já se přiznám, že mi hereččina slova příliš kontroverzní nepřijdou, ale taková je dnešní doba, dnes musejí být celebrity extrémně opatrné, pokud jde o to, co říkají, protože se na ně jinak může snést velká vlna kritiky a to i za sebemenší uklouznutí.

Zdroj: AS IF Magazine/CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat