Godzilla II Král monster - Novináři film vůbec nešetří, ale divákům se líbí. A to hodně

Opět se neshodnou.

Není to nic výjimečného. Co? To, že se profesionální recenzenti a "běžní" diváci neshodnou na hodnocení nějakého filmu. Někdy novináři film milují a diváci nejeví zájem, jindy recenzenti film ztrhají a publikum ho vychvaluje. 

A zdá se, že je to i případ projektu Godzilla II Král monster (2019). Ten novináře příliš neoslnil. Na serveru RottenTomatoes je pouze 39 % profesionálních recenzí pozitivních a hodnocení je 5,04 z 10, ovšem v případě publika je počet pozitivních recenzí vysoce nadprůměrných 86 % a hodnocení 4,3 z 5.

Pokud jde o jiný známý server Metacritic, tam je hodnocení kritiků 48 %, divácké pak 79 %, tedy opět velký rozdíl.

Ale asi to není kdovíjak velkým překvapením, první díl z roku 2014 se sice na první pohled tvářil jako blockbuster, ale nakonec se ukázalo, že je to spíše filozofující drama (což mě trochu zklamalo, čekal jsem epickou podívanou). Druhý díl naopak odsouvá lidské postavy na vedlejší kolej a soustředí se na monstra a střety mezi nimi. A to je něco, v co diváci (soudě podle hodnocení) doufali.

A jak jsou na tom další známé servery? Pokud se podíváme na proslulou televizí a filmovou databází IMDb, tak jednička tam má od publika hodnocení 6,4 z 10 (cca 348 tisíc hlasů), zatímco druhý díl 6,9 z 10 (cca 21 tisíc hlasů), rozdíl tedy není tak velký a dá se tušit, že s přibývajícími hlasy se ještě zmenší.

Jestliže jde o situaci u nás (ČSFD), tak tam si jednička vysloužila 59 % (cca 22 tisíc hlasů) a dvojka 64 % (691 hlasů). Je zřejmé, že diváci z pokračování nejsou zklamání, respektive ho nehodnotí hůře než původní film.

Když se zaměříme na finanční výsledky, tak první díl odstartoval v USA a Kanadě s 93 miliony dolarů, dvojka s výrazně menší částkou a to 49 miliony dolarů (odhadovalo se, že to bude 50 - 55 milionů), nicméně, zbytek světa přisypal do kasičky 130 milionů dolarů.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat