Avengers: Endgame - Marvel si nebyl jistý, jestli je časový skok ve filmu dobrý nápad

Nakonec k němu ale došlo.

Jak se spekulovalo, v Avengers: Endgame (2019) došlo k časovému skoku zhruba o pět let. Film začal těsně po událostech v Avengers: Infinity War (2018), ale následně jsme se vydali do pět let vzdálené budoucnosti.

A to bylo rozhodnutí, kterým si Marvel nebyl úplně jistý, protože to znamená pohrát si s časovou osou celého Marvelovského filmového universa, která už je tak dost matoucí.

Nicméně společnost naprosto věřila scenáristům Stephenu McFeelymu a Christopheru Markusovi. Proč se ale pánové vůbec rozhodli pro něco tak riskantního?

"Byla to téměř touha vydat se směrem, kde dáváme vědět, že víme, co si myslíte, víme, že si myslíte, že tušíte, jak z toho vybruslíme a chtěli jsme zdůraznit, že to, co se odehrálo [v Infinity War] jsme mysleli vážně (smích) a stále to myslíme vážně, protože to je to, co jsme chtěli víc prozkoumat. Dlouhodobé následky toho, když dojde k této obrovské ztrátě hrdinů," vysvětlil Christopher.

Jeho kolega Stephen McFeely k tomu dodal:

"...znáte komiks What If? Byl to vlastně způsob, jak natočit What If. Takže jestliže dojde ke skoku o 5 let, pak musíte mít Tonyho, Tony z What If se oženil a žil šťastně nebo Hulk z What If byl jediným superhrdinou a byl inteligentní. Kapitán z What If vypadal, že to chce vzdát. Natasha z What If nikdy neopustila domov... Byly to různé podobné věci. Thor z What If se stal tlustým ožralou, takže naší myšlenkou bylo udělat něco takového, ale ne přímo What If. Mít stále vysoké sázky, vše, co se stalo, je součástí kanonického příběhu. To byl náš záměr."

Komiksová série What If ukazuje alternativní příběhy známých postav z marvelovských komiksů a jejich dějové linky jsou často dost překvapivé. Právě u toho se pánové inspirovali, ale zatímco komiks What If není součástí hlavního marvelovského komiksového universa, Avengers: Endgame samozřejmě nejsou odbočkou od ústřední příběhové linie.

Jen pro zajímavost, na streamovací službě Disney+ se v budoucnu dočkáme animovaného seriálu na motivy komiksu What If.

Líbil se vám nápad se skokem v čase?

Zdroj: MovieWeb
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat