Marvel požádal scenáristy, aby byl Loki stejně skvělý záporák, jakým je Magneto

A vyšlo to.

Loki (Tom Hiddleston) je jedním z nejoblíbenějších padouchů z Marvelovského filmového universa. A Marvel si očividně byl vědom toho, že má velký potenciál už před vznikem prvního filmu, ve kterém se objevil. Řeč je o projektu Thor (2011), jehož spoluscenáristou byl Zack Stentz (pracoval i na filmu X-Men: První třída). Právě on prozradil, že jeho a kolegy Marvel požádal, aby vytvořili padoucha, který bude na úrovni skvělého Magneta (Ian McKellen/Michael Fassbender) z X-Menů:

"Je to komplikovaná záležitost, protože jsme měli velmi jasný pokyn, když jsme psali Thora. Už tehdy věděli, že připravují půdu pro Avengers a už tehdy tušili, že Loki bude padouchem. Věděli, že dosavadní záporáci z MCU (Marvelovské filmové universum, pozn. redakce) byli trochu neuspokojiví a řekli - jeden z šéfů doslova řekl, 'Podívejte, i kdyby se vám nepovedlo nic jiného, tak docilte toho, aby Loki byl stejně dobrý padouch jako Magneto. Potřebujeme někoho na této úrovni, protože bude naším záporákem v Avengers."

A vyšlo to, Loki je velkým oblíbencem publika. Také z toho důvodu, že sice občas dělá ne zrovna pěkné věci, ale takovým způsobem, že je stále divákům sympatický. Právě toho se snažili tvůrci docílit a povedlo se.

Je otázkou, jaká bude budoucnost Lokiho ve filmovém světě, ale víme, že na streamovací službě Disney+ se dočkáme jeho vlastního seriálu. Sice se spekuluje o tom, že uvidíme mladší verzi Lokiho, ale předpokládám, že do toho by se Marvel nepustil, protože by ho za to fandové sežrali.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat