Avengers: Endgame vydělali za dva týdny víc než Titanic za celou dobu v kinech

Režisér James Cameron filmu pogratuloval.

Film Titanic (1997) je s tržbami ve výši 2,19 miliardy dolarů druhým nejúspěšnějším projektem všech dob. Tedy pardon, byl. Avengers: Endgame (2019) ho předběhli a to za pouhých 12 dnů v distribuci. Za tu dobu velkolepá marvelovka vydělala 2,29 miliary dolarů.

Zbývá jí tak zdolat jen Avatara (2009), který má na kontě 2,79 miliardy dolarů. A čtvrtí Avengers by s tím neměli mít problém.

Mimochodem, jak Titanic, tak Avatara režíroval James Cameron a právě tenhle legendární filmař Marvelu pogratuloval k úspěchu obrázkem právě neblaze proslulé lodi Titanic s textem:

"Kevinovi (prezident Marvel Studios Kevin Feige, pozn. redakce) a všem v Marvelu,

ledovec potopil pravý Titanic. Chtělo to Avengery, aby potopili můj Titanic. Všichni tady v Lightstorm Entertainment vzdávají poctu vašemu neuvěřitelnému úspěchu. Ukázali jste, že se filmovému průmyslu nejen dobře daří, ale že je větší než kdykoliv předtím!"

Pokud Avengers: Endgame překonají Avatara, pak se asi jen tak neobjeví film, který by Avengers ohrozil. Mohlo by se to povést pokračování Avatara. Ty jsou schváleny dvě a další dvě vzniknou, pokud dvojka a trojka finančně uspějí. Ovšem, opět došlo k posunutí premiéry. Původně se počítalo s roky 2020, 2021, 2023 a 2024, nedávno ale bylo oznámeno, že to budou roky 2021, 2023, 2025 a 2027.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat