Avengers: Co by se opravdu stalo, pokud by v jednom okamžiku zemřela půlka lidí?

Co na to vědecká komunita?

V Avengers: Infinity War (2018) luskl Thanos (Josh Brolin) prsty a půlka galaxie se změnila v prach. A v Avengers: Endgame bylo k vidění, jaké to mělo následky.

Ale jak by to vypadalo, kdyby k něčemu takovému došlo v reálném světě? Na to nabídli odpověď vědci.

V první řadě bychom se, pokud jde o počet obyvatel, vrátili zhruba do roku 1970. Aktuálně žije na Zemi cca 7,6 miliardy lidí, půlka je tedy 3,8 miliardy a právě tolik lidí žilo na začátku sedmdesátých let minulého století.

S ohledem na to, že se mluví o přelidnění, by se to nemuselo zdát jako velký problém a možná by nebyl, pokud by nedošlo ke zmizení půlky obyvatel Země v jednu chvíli. Ale jestliže ano, pak by nastal chaos a došlo by k obrovskému množství nahodilých smrtí.

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE KOMIKSOVÉ PECKY AVENGERS: ENDGAME

V jednom okamžiku se ve vzduchu pohybuje zhruba 20 tisíc letadel a pokud by některá z nich přišla o piloty i spolupiloty, pak by to vedlo přibližně k půl milionu mrtvých jen v případě leteckých nehod.

Co se týče silniční a lodní dopravy nebo vlaků, následné nehody by způsobily to, že by zemřelo zhruba 0,3 % zbývající populace.

Problémy s dopravou by tak vedly k narušení dodávek jídla, vody, léků a podobně, což by způsobilo nemalý zmatek.

V Avengers: Endgame navíc bylo naznačeno, že nezemřeli jen lidé, ale také zvířata a zmizely i rostliny. To by vedlo k narušení ekosystému a samozřejmě také k dalšímu omezení zdrojů potravy.

Nicméně zřejmě největším problémem by byl emocionální dopad, kdy by lidé přišli o své milované, což by vedlo k depresím a dalším psychologickým problémům.

Lidstvo by asi přežilo, nicméně by se desítky až stovky let vzpamatovávalo.



Zdroj: Fandom
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat