TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Odin

Skloňte se před vládcem Asgardu.

Pokračujeme v seriálu o nejmocnějších marvelovských postavách. Tentokrát se podíváme na Všeotce Odina, neohroženého vládce Asgardu.

Jak asi víte, ten se inspiroval u boha pocházejícího ze severské mytologie, ale jak už to tak bývá, komiksoví tvůrci si ho trochu (víc) upravili.

Konkrétně mluvíme o Jacku Kirbym a Stanu Lee, právě oni v roce 1962 představili Odina komiksovému světu a to v sérii Journey into Mystery.

Odin, syn prvního Asgarďana Bora a ledové obryně Bestelly, dlouhá staletí působil jako vládce a ochránce Asgardu, ale nebylo to snadné, třikrát během toho zemřel, ale vždy se vrátil. Jednou ho například vzkřísila Hela.

Během svého mládí se Odin se svými bratry Vilim a Ve zúčastnili mnoha dobrodružství a své síly poměřili například s děsivým ohnivým démonem Surturem, kterého se nakonec podařilo porazit.

Právě po této události Bor předal trůn Asgardu Odinovi. Odin se zamiloval do bohyně Gaey a společně zplodili Thora. Později se ale Odinovou ženou stala Frigga, která se ujala jak Thora, tak jeho nevlastního bratra Lokiho.

Odin je obávaným bojovníkem napříč všemi Devíti světy a to z dobrých důvodů. Pokud pomineme to, že jako Asgarďan je dlouhověký, velmi odolný a silný, tak dokáže manipulovat s takzvanou Odin Force, což je zdroj energie, díky které disponuje množstvím různých schopností (levitace, energetické výboje, iluze, molekulární manipulace nebo hypnóza) .

Díky Odin Force je Odin schopen zničit celé galaxie a čelit tak mocným bytostem, jakou je třeba Pojídač světů Galactus.

Odin v boji používá kopí Gungnir z kovu uru, které mu umožňuje koncentroval Odin Force.

Je známo, že Odin musí jednou za roku na 24 hodin ulehnout, aby nabral síly a během této doby je velmi zranitelný.

Odin byl filmovým divákům už představen, v Marvelovském filmovém universu ho ztvárňuje Anthony Hopkins.



Zdroj: Wikipedia, CV 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Ještě třeba říct, že Odinovi bratři mu předali všechny své síly (předtím než je Surtur zabil). Taky proto je Odin tak mocný.
    A taky se mi zdá, že má svou moc hl. díky Mímiho studně a sebeobětování (kdy se sám oběsil aby došel moudrosti). I když teď přesně nevím, jak to zakomponovali v komiksech.

    OdpovědětVymazat