Komiksové filmy nefungují, odmítlo studio Thora od Stana Lee

Škoda.

Ještě předtím, než Marvel rozjel v roce 2008 své filmové universum, vznikaly projekty na motivy jeho komiksů pod hlavičkami jiných studií (Universal, Fox nebo Sony).

A byla tu možnost, že by mohla vzniknout také sólovka Thora dávno předtím, než ji v roce 2011 představil Marvel.

Pracovali na ní samotný Stan Lee a režisér trilogie Spider-Man Sam Raimi. Ovšem, studio Fox jejich návrh zamítlo. Prozradil to Raimi:

"Poté, co jsem natočil Darkmana, zavolal mi Stan Lee a říká, 'Hej chlape, líbil se mi tvůj film.' Vzal mě na oběd a řekl mi, že bychom měli spolupracovat. Já říkám, že bych rád natočil film o Thorovi. Pracovali jsme spolu na návrzích příběhu a vzali je k Foxu a nabídli je. A oni řekli, 'Určitě ne. Z komiksů nejsou dobré filmy.' Bylo to v roce 1991."

Paradoxně, byl to právě Fox, který později odstartoval novodobou vlnu komiksovek filmem X-Men (2000), který je stále považován za jeden z nejpůsobivějších komiksových projektů všech dob.

Plus je tu ten fakt, že Raimi později natočil trilogii Spider-Man, kdy jsou první dva díly také velmi dobře hodnoceny. Ze strany Foxu to tedy nebyla zrovna nejlepší rozhodnutí odmítnout Stana a Sama. Pokud by to studio neudělalo, umím si představit, že by komiksový žánr mohl vypadat úplně jinak.

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat